2015. december 25., péntek

Karácsony.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.

Ismét egy karácsony. Már nagyon vártuk. Ez minden évben így van. Nagyon várjuk, készülünk és csendben elmegy. Vásárlás, takarítás, sütés, főzés. De szeretni nem érünk rá. Pedig ez a szeretet ünnepe. Csak az a baj, hogy ezzel mi is így vagyunk. Szent napra minden meg van, csak karácsonyfa díszítés és a főzés maradt.
Elkészült a fa, szép is lett. De nekem nem tetszik. Túl modern. És elgondolkodok azon, hogy a régi karácsonyok mások voltak. Vagy én voltam más? Mindegy. A lényeg hogy örüljünk az ajándéknak, a pihenésnek. Várjuk a vendégeket és készüljünk vendégségbe. Mert vendégség az kell. Az hozzá tartozik az ünnephez. Ha ez nem lenne, még többet unatkoznánk. A TV-ben az ezerszer látott filmeket vetítik minden évben. Kisgyerek híján még játszani sem lehet. Nem baj, majd jön az unoka vendégségbe. Majd vele játszunk. Vele gyorsabban megy az idő. Már nagyon várom.


Ilyen lett a mi karácsony fánk.
Persze én csináltam egy kicsit is, a levágott ágakból. Ki is nevettek miatta, de nem baj. Tettem rá szaloncukrot, egy két üvegdíszt és a régi világítás egy kis darabját.Az ajándékok is előkerültek. Minden kész. Itt az ünnep és a várakozás. 
Első ünnep van.
Várakozok.Közben írom ezt a szöveget és próbálom a krumplipucolást meg úszni. Talán sikerül.
Ebédre hivatalosak vagyunk egyik barátunkhoz, oda megyünk. Így a mai nap gyorsan elmegy.
Holnap jön a várva várt vendég, az unoka. Vele is gyorsan elmegy a nap.
És vége is a karácsonynak.


2 megjegyzés: